Saturday, September 22, 2012

inkadel külas

eile mul oli terve päeva eriti halb olla.kõik käis ringi ja väsimus oli tappev. lasin üle suured plaanid ras teparta republica sõpradele külla minna. õhtul vedasin end ikkagi õue, sest uugu mängis ühes nunnus kabelis oma 12keelega fadokitarri ja me lihtsalt pidime minema. kahjuks oli koht reserveeritud ja kõik, mis me teha saime, oli ukse peal nillida ja varastatud hetke nautida. siis tuli onu ja vehkis (portugali kohta) tagasihoidlikult kätega ja tegi mokaotsast "desculpe, desculpe", mis tähendas pmst et "kulge minge nüüd ära, ärge kügelege siin". ilus hetk sisse vehitud ja põue pistetud, läksime edasi kohvi/õlli jooma baari, kus juhtub alati imesid. baari ümbrusesse oli viimase ööpäeva jooksul kasvanud kandilisi lilli ja ükssarvikuid. istusime õues, rääkisime portugali desperaadost ja majanduskriisist, kui nurgatagant tulidki välja meie republica-sõpsid. neil oli eilsest toogapeost ( http://sikiportos.wordpress.com/2012/09/22/kaisime-sopra/ ) ilgelt väss olla. 

täpsustuseks, republica on maja, kus pesitsevad tudengid. republica on ummmbes midagi nagu fraternity või isegi korporatsioon, aga mitte päris. kõik republicad on mattunud tohutu kultuurikihi alla. igal seinal on midagi, millel on lugu. igal pool vedelevad maagilised objektid ja mälestused. republicasse ei saa niisama kolida, enne peab nende inimestega eriti heaks sõbraks saama. salazari diktatuuri ajal olid republicad vabamõtlejate oaasid.

 siin pildil on koer boris ja tema ustavad inimesed
 mariana
 dominique otsustas meid viia külla nende naaber-republicasse, mis asub nendega samas majas. nad on inkad.
 see on bändiproov. see oli kohutav. kitarrid olid häälest ära ja nad üritasid läpakast bläästivale muusikale kaasa mängida. ma ei tea, mida suur muusik uugu seda kõike kuuldes mõelda võis. igatahes mina vajusin üha sügavamale ja sügavamale diivanisse
 ja vaatasin lakke
 õnneks varsti õudus lõppes ja meile hakati maja tutvustama. nagu ras tepartagi, oli see maja täis lugusid, müüte ja sümboleid. ja veidraid partymode-reliikviaid. nagu näiteks see arvuti, mis on sellepärast kapi külge installeeritud, et klaviatuuri peale ajati kogu aeg veini.

 see on vanemrepublicalase tuba. maal viiekümnendatest. väga kunn tuba.


maja nagu muuseum

votnii
täna lähen ras tepartasse vist seinamaali tegema. honor and glory!

No comments:

Post a Comment